Syksyn alku ja uudet mahdollisuudet


Syksy on uusien alkujen aikaa monelle. Nyt kun kesä on ohi, on aika aloittaa opiskelut, palata lomilta töiden ääreen tai muuten vain pohtia oman elämänsä suuntaa. Toiset saattavat kaivata neuvoja tai lempeän töytäisyn ja uuden idean kohti uutta suuntaa elämässään.

Turussa järjestettiin 21.8. Uusia alkuja – tapahtuma kävelykadulla, jolla haluttiin vastata juuri tähän tarpeeseen. Alueelta löytyy paljon erilaisia toimijoita ja projekteja, joissa halutaan tukea työtä tai koulutusta kaipaavia turkulaisia heidän polullaan. Sen sijaan, että jokainen toimisi pelkästään omalla tahollaan, päätettiin yhdistää voimat Uusia alkuja -tapahtuman nimissä. Näin kohderyhmät voidaan tavoittaa suuremmalla todennäköisyydellä, kun tehdään yhdessä ja isommin.

Uusia alkuja -tapahtumassa esiteltiin erilaisia työ- ja koulutusmahdollisuuksia sekä nuorten palveluita. Tapahtuman järjesti Turun kaupungin Työpiste, Töissä täällä -kampanja, Turun seudun työvoimahautomot sekä Turun Ohjaamo. Tapahtuma oli suunnattu nuorille ja aikuisille.

Nykyaikana aitojen kohtaamisten tärkeys korostuu kaiken informaatiotulvan keskellä. Hyvin järjestetty tapahtuma toimii ihmisten tavoittamisessa sekä aktivoimisessa usein tehokkaammin kuin pelkkä sosiaalisen median ja nettisivujen kautta toteutettu viestintä. Uusia alkuja -tapahtuma onnistui tavoitteessaan hyvin, sillä päivän aikana kohtasimme lukuisia koulutuksesta, työmahdollisuuksista ja nuorten palveluista kiinnostuneita nuoria sekä aikuisia.

Tapahtumassa oli iloinen ja aurinkoinen tunnelma ja pisteet saivat runsaasti kävijöitä. Tapahtuman järjestäjät, sekä mukana olleet esittelijät olivat tyytyväisiä tapahtuman sujuvuuteen ja kävijämäärään. Koulutusmahdollisuuksien esittelijät löysivät kiinnostuneita opiskelijoita ja jopa uusia opiskelijoita. Nuorten palveluiden tarjoajat kohtasivat paljon uusia nuoria ja mahdollisia asiakkaita. Töissä täällä – pisteellä kävi monta toiminnasta kiinnostunutta ja onnenpyörääkin pyöritettiin. Alueella käyskenteli myös pingviini ilahduttamassa niin nuoria kuin aikuisiakin.

Jokainen ansaitsee mahdollisuuden uuteen alkuun lähtökohdista riippumatta. Uusia alkuja –tapahtuman järjestäneet toimijat jatkavat työtään tämän asian edistämiseksi Turussa.

Anna sinäkin sisällön ratkaista!

#vainsisältöratkaisee

Teksti: Sara Malve-Ahlroth & Julia Innilä

#Työpiste #Töissätäälläkampanja #Turunseuduntyövoimahautomot #TurunOhjaamo #Uusiaalkuja #Tapahtumat